Bali!
Blijf op de hoogte en volg Melissa
13 Juni 2013 | Indonesië, Kuta
Hier weer een berichtje vanuit het mooie, relaxte Bali!
Nou, we hebben de klim overleefd hoor! Maar wat was het verschrikkelijk zeg! Zo ontzettend zwaar! Maar ik heb de top bereikt!! Ons startpunt was op ongeveer 1500m hoogte en de top was op 3000m, dus we hebben 1500m omhoog geklommen. In een rechte lijn naar boven! We hebben er ongeveer 4,5 uur over gedaan om boven te komen en ongeveer 4 uur om weer beneden te komen. De klim begon met een lange trap naar een tempel en vandaar gingen we door de jungle naar boven. De jungle werd steeds meer open en na een tijdje was er niks anders om ons heen dan stenen. Ongeveer een uur voor de top werd het nog net even wat steiler dan daarvoor en daar hebben we Bo en een ander meisje achter moeten laten omdat die niet verder durfden. Ik ben samen met een Franse jongen en de twee gidsen in de regen verder geklommen naar de top. Wat een uitzicht zeg!! We konden over heel oost/zuid/west Bali uitkijken. Ik kon precies zien waar we hiervoor allemaal geweest waren, heel gaaf en wat een afstand zeg, wat we al hadden afgelegd met onze scooters. En er was natuurlijk de krater. Een heel groot diep gat in de berg, heel gaaf om te zien! Na een ontbijtje en een hele hoop foto's was het tijd om weer naar beneden te gaan. Dat was ook nog best wel lastig. Ontzettend steil en allemaal losse stenen. Maar we deden het allemaal rustig aan en we zijn allemaal heel beneden gekomen. En toen moesten we nog met de scooters helemaal terug naar Candidasa wat ongeveer anderhalf uur rijden was. We waren daar om ongeveer 12 uur 's middags dus na een snelle lunch zijn we gelijk naar het strand gegaan.
De dagen daarna hebben we lekker op het strand gelegen en zijn we nog naar Amed gegaan waar we hebben gesnorkeld. Daarna hebben we onze spullen gepakt en zijn we in een paar uur naar Lovina gereden waar we de volgende ochtend bij zonsopkomst dolfijnen hebben gespot. Heel gaaf! De dag daarna zijn we naar een waterval en mooie rijstvelden geweest. We hebben onze spullen weer gepakt en zijn toen via een mooie (om)weg naar Echo Beach gegaan. Toen we daar aankwamen was het al zes uur 's avonds en bleken er geen budget slaapplekken te zijn, dus besloten we door te rijden naar Kuta. Hier zijn we nu. Eergister zijn we naar Seminyak gegaan en gister naar een shoppingmall en de bios. Vanmorgen hebben we gesurft. Was super leuk! Na een tijdje oefenen lukte het ons best goed! En nu liggen we lekker bij het zwembad. Een nadeel hier is alleen onze kamer. Ontzettend smerig en allemaal kakkerlakken, bah! Maar goed dat we morgen naar Java gaan! We vliegen 's morgens naar Surabaya en gaan dan naar de Bromo vulkaan denk ik.
Waarschijnlijk wordt volgende keer alweer mijn laatste blog. Heel raar, over ruim drie weken zit ik alweer thuis..! Time flies when you're having fun! :)
Liefs Melissa
13 Juni 2013 - 12:15
Marion:
Ik was heel blij met je bericht, ik was niet zo gerust over die klim naar de top van de vulkaan EN TERECHT!! De rest van de reis ziet er trouwens weer geweldig uit. Geniet nog maar een paar weken, daarna ben ik blij dat je gezond en wel thuis bent! Java zal ook best interessant zijn, ga je die Bromo vulkaan ook weer op?
Liefs en een knuffel, oma -
13 Juni 2013 - 13:39
Judy En Marcel:
Respect dat je de berg bedwongen hebt. Was zeker een leuke franse jongen (haha).
Geniet nog van de laatste weken, doen wij ook.
Kus van je ma en pa -
13 Juni 2013 - 14:03
Sophie:
Superleuk om te lezen Melissa! Alleen die kakkerlakken zijn wat minder... Ben ik toch blij dat ik veilig in Nederland zit haha! Heel veel plezier daar! -
13 Juni 2013 - 22:22
Oma Tini:
Dag lieverd,
Wat een doorzettingsvermogen, petje af. De Bromo vulkaan leg je met ezeltjes af midden in de nacht, en daarna kan je de zonsopgang zien. Spectaculer om dat mee te maken. Na alles wat je gedaan hebt is dit ook en geweldige ervaring. Geniet maar zo veel mogelijk .Dag wijffie en zal toch blij zijn als je weer gezond en wel weer thuis bent. Hele lieve groetjes van oma Tini -
30 Juni 2013 - 22:09
Robyn:
Lieve Melissa,
Je laatste week daar in het verre oosten! Geniet er extra van... Doe nog snel alles wat je wilde doen en een hele goede terugreis (maar denk daar nog maar niet te veel aan!). Wat zal het raar zijn om straks gewoon weer in Hoevelaken te zijn ;-) (maar denk daar ook nog maar niet te veel aan!).
Liefs Robyn X